Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

I Børnevænget har vi vores eget produktionskøkken med egen kok, der hver dag laver god, økologisk og varieret mad til børnene. Vi tilbyder let morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad.

Maden er en vigtig del af vores pædagogiske arbejde, og vi udnytter alle de muligheder, måltidet har for at træne færdigheder som selvhjulpenhed, sociale kompetencer og aktiv deltagelse. 

Vores kost er tilrettelagt udfra sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Vi spiser kød i et begrænset omfang. Vi har i stedet fokus på at få masser af grønt og bælgfrugter på tallerkenen. Vi tilbyder alternative diæter med udgangspunkt i lægeerklæringer ved allergimæssige behov, og vi tager hensyn til ønsker ift. religion.

Det pædagogiske måltid

Måltidet er et vigtigt samlingspunkt i løbet af dagen og et vigtigt værktøj i det pædagogiske arbejde både, når det handler om madmod og selvhjulpenhed. Vores mad er med til at stimulere børnenes nysgerrighed, og børnene har hele tiden mulighed for at dufte, se og smage på al den mad, vi serverer. 

Det at spise sammen og være sammen om maden, opfordrer børn til at smage på maden og være nysgerrige på ingredienser og smage. I Børnevænget er børnene (i det omfang de kan) aktivt med i måltidet fra start, og både vuggestue og børnehave er med til at dække bord, klargøre madvognen og rydde op efter måltidet ved at skrabe rester i biospand og gøre rent. 

Vi spiser altid i mindre grupper, så den voksne har mulighed for at være nærværende overfor det enkelte barn og styre samtalen, som også kan handle om den mad, vi spiser. Hver stue har sine egne små ritualer omkring måltiderne i løbet af dagen.

Sukkerpolitik  

Børnevænget har aldrig haft en skriftligt formuleret sukkerpolitik. I hverdagen bruger vi sukker som krydderi i madlavning, men ud over dette bruges der ikke synligt sukker.

Dette er drøftet og godkendt i forældrerådet.

Det er forældrene på de enkelte stuer, der aftaler, hvordan fødselsdage på stuen markeres. Vi glæder os over diversiteten i det der bliver medbragt – og med barnet i centrum – sørger vi for at de gode sager nydes i godt selskab.  Hvis man skulle have brug for input til, hvad der kan medbringes, vejleder personalet rigtig gerne, så vi fastholder den sunde fornuft.